Hartcoherentie

De huidige Coronacrisis heeft een grote impact op ons mentaal welzijn. Velen onder ons ervaren stress- en angstklachten, hebben last van somberheid en depressieve gevoelens. Ook onze hedendaagse levensstijl leidt bij veel mensen tot een verhoogd stressniveau.
We ervaren stress door een opeenstapeling van dagdagelijkse eisen, zorgen over ons persoonlijk leven en werk, financiële onzekerheid, bezorgdheid over onze gezondheid, …

Onze dagelijkse stressoren activeren continu ons stresssysteem en hierdoor ontstaat er een disbalans in ons lichaam. Deze disbalans uit zich in klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn, darmklachten, verminderde weerstand, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, opgejaagd gevoel, hyperventilatie,…


Wat is hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om je te leren beter met stress om te gaan. Je hart is hierbij de sleutel tot verandering naar meer veerkracht en vitaliteit.

Door middel van een specifieke ademhalingstechniek beïnvloed je je hartritme waardoor je hart in balans komt. Op dat moment geeft je hart signalen naar je brein dat alles veilig is en brengt het hart je brein en zenuwstelsel in balans en rust.

Hartcoherentie is meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur maakt je duidelijk wat er in je lichaam gebeurt en geeft je op die manier informatie over de toestand van je zenuwstelsel (stress of balans).


Welke voordelen haal je uit hartcoherentietrainingHoe verloopt een hartcoherentie training ?

Het traject bestaat uit vier sessies:

Sessie 1 (1,5 u):
Sessie 2 (1 u):
Sessie 3 (1 u):
Sessie 4 (1 u):

Kostprijs hartcoherentietraining


Individuele sessie
Eerste sessie: 1,5 uur
€ 75,00 per persoon

Vanaf tweede sessie: 1 uur
€ 60,00 per persoon

De sessies kunnen apart betaald worden. Kies je direct voor het hele pakket, dan krijg je 15€ korting, en betaal je 240€ in plaats van 255€.

Sessie per twee
Eerste sessie: 1,5 uur
€ 100 voor 2 personen

Vanaf tweede sessie: 1 uur
€ 80,00 voor 2 personen

De sessies kunnen apart betaald worden. Kies je direct voor het hele pakket, dan krijg je 30€ korting, en betaal je 310€ in plaats van 340€.

Groepssessie
Per sessie: 1 uur
€ 35,00 per persoon
Totaal 4 sessies
€ 120,00 per persoon