Hartcoherentie

Je wil als organisatie

Hartcoherentie is een doeltreffende en eenvoudige tool voor stresspreventie. Het bevordert het prestatievermogen van je werknemers, verlaagt het ziekteverzuim en zorgt ervoor dat medewerkers meer gemotiveerd en vitaal aan het werk zijn.

Steeds meer organisaties zijn overtuigd van de positieve effecten van hartcoherentie en nemen dit op in hun beleid tegen stress en burn-out.


Wat is hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om je te leren beter met stress om te gaan. Je hart is hierbij de sleutel tot verandering naar meer veerkracht en vitaliteit.

Door middel van een specifieke ademhalingstechniek beïnvloed je je hartritme waardoor je hart in balans komt. Op dat moment geeft je hart signalen naar je brein dat alles veilig is en brengt het hart je brein en zenuwstelsel in balans en rust.

Hartcoherentie is meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur maakt je duidelijk wat er in je lichaam gebeurt en geeft je op die manier informatie over de toestand van je zenuwstelsel (stress of balans).


Aanbod hartcoherentie

Infosessie (2 uur):

Training:

In groep
Twee halve dagen training verspreid over 2 weken. Max 12 deelnemers

Individuele begeleiding
Vier sessies van (1,5 – 1 uur) verspreid over 8 weken.


Contacteer me voor meer informatie of een kennismakingsgesprek